طريقة جديدة للفراخ المشوية:
ما فيش حد فينا ما بيحبش الفراخ المشويّة، بس ساعات بنزهق من طعمها، علشان كده إحنا النهارده جبتا لكم أكتر من طريقة جديدة تقدروا بيها تعملوا أحلى وألذ وجبة فراخ مشوية بطعم جديد غير اللي متعوّدين عليه.. يلّا بينا ندخل المطبخ مع بعض ونشوف إزاي....
فراخ مشويّة بنكهة الروزماري والثوم والليمونالمقادير:
فرخة كاملة
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة صغيرة روزماري طازجة "مفرومة"
3 فصوص ثوم مفرومين
ملح وفلفل أسود
1/2 ليمونة مبشورة بالقشر
1/4 فنجان عصير ليمون
أوراق روزماري "للتزيين"
شرائح ليمون "للتزيين"
الطريقة:
1- اخلطي ملعقة كبيرة من زيت الزيتون مع الروزماري المفروم، والثوم، والليمون المبشور، والملح، والفلفل الأسود، وعصير الليمون، وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس.
2- أحضري الفرخة واغسليها كويس، وابدئي في عمل تجويف باستخدام أصابعك بين الجلد واللحم في جميع أجزاء الفراخ.
3- أحضري الخليط السابق وابدئي في توزيعه بشكل متساوي بين الجلد واللحم وداخل الفرخة، مع عمل شقوق باستخدام السكينة في منطقة الصدر والأوراك، وسيبي الفرخة لمدة ساعتين علشان تتبل كويس بالخليط.
4- بعد كده شغلي الفرن على درجة حرارة متوسطة، وحطي الفرخة على صينية، ودخليها الفرن لمدة ساعة ونص أو لغاية ما تلاقيها أحمرت من جميع الجوانب.
5- بعد كده خرجيها من الفرن وحطيها في طبق التقديم، وزيّني الطبق بشرائح الليمون وأوراق الروزماري.. وبألف هنا وشفا.
جرببوها ويارب تتطلع حلوة